Kiflice mekane ko duša

Bacite se na posao i spremite ove preukusne, a vrlo jednostavne za spremanje kiflice.

.

Potrebno za testo:

1.1 kg brašna
500 ml mleka
300 ml ulja
2 jaja
2 kašike šećera
1 kašika soli
50 gr svežeg kvasca

I još treba:

1 jaje(za premazivanje)
susam za posipanje
1 margarin

Priprema:

U mlako mleko stavite kvasac, prstohvat soli i šećera i ostavite da nadođe. U vanglicu sjediniti ulje, jaja, šećer i so, a onda dodajte i mleko sa nadošlim kvascem. Brašnom zamesite testo i ostavite 30 minuta na toplom mestu da nadođe.

Nadošlo testo podelite na tri dela. Svaki deo posebno razvucite oklagijom u krug prečnika 45 cm. Sa nožem isecite na 12 delova ili 16 ako želite manje kiflice. 50 gr od margarina istopite i uz pomoć četkice premažite svaki trougao, a onda urolajte kiflice. Slažite na pleh na koji ste pre toga izrendali margarin (oko 75 gr) i ostavite još 30 minuta na toplom mestu.

Kiflice premažite sa umućenim jajetom i pospite susamom. Po želji na svaku kiflicu možete dodati i malo parče margarina.

Pecite kiflice u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 18-20 minuta.

A možda vam se dopadne:

Veprovina u vinu