Novi kulinarski hit!

Kako sve više američkih saveznih država legalizuje marihuanu, tako se pojavljuju i neki sasvim novi i vrlo originalni preduzetnički projekti vezani za ovu biljku. Tako je i u ugostiteljstvu!

.

Ako je ikada bilo idealno vreme za marihuanu i sve one koji uživaju u njenom opojnom dimu, onda je to sada. Gotovo svakog meseca jedna američka savezna država legalizuje ovu lekovitu biljku, širom države se otvaraju nove farme i distribucijski centri (koji stvaraju hiljade radnih mesta), a preduzetna ekipa smišlja nove načine kako zaraditi koji dolar od ove “zelene ludnice“. Henri Mark, 24-godišnji zaljubljenik u travu i vlasnik malenog obrta tako je prepoznao da na tržištu nedostaje neka kvalitetna kombinacija hrane i njegove omiljene biljke pa je odlučio da spoji s onim što Amerikanci (a i ostatak sveta) najviše vole: pizzom!

Henri je tako još početkom godine u distribucijske centre širom Los Anđelesa počeo slati svoje zaleđene Stoned Oven Gourmet Pizze, koje se prodaju po ceni od 10 dolara po komadu, a u nešto više od pola godine je od nekoliko stotina rukom proizvedenih pizza nedeljno došao do 2 000 do 3 000 komada te se jednostavno morao proširiti i zaposliti nove ljude.

Njegove su pizze tako začinjene s oko 250 miligrama THC koncentrata ekstrahovnog iz posebnog hibridnog spoja s dominantnom indica vrstom, a celi proces izvlačenja “hranjivih” sastojaka za njega vrši kompanija pod nazivom The Earth’s Harmony Essentials (po nazivu pretpostavljamo da i oni vole zapaliti koju, samo se nadamo da to ne rade u blizini etanola). Sama je pizza klasična varijanta s prvoklasnim sirom i kobasicama (peperoni), a čak niti najosetljivija nepca neće osetiti niti tračak marihuane. Upravo zato bi ta kombinacija mogla biti prilično opasna za nekoga ko nije naviknut na delovanja ove biljke…

Henri tako ističe da je najveći problem u njegovom rastućem projektu nedoslednost same jačine bilo koje hrane kombinovane s marihuanom. Tako vas jedna pizza može “napušiti” toliko da po 5-6 sati ne znate za sebe, a druga vam pak može biti apsolutno ista kao i ona koju mama sprema. I dok za iskusne travare ovako nešto neće biti neki veći problem jer su i sami navikli da ono što duvaju ne puca uvek jednako, ekipa koja je nova u tome mogla bi se prilično neprijatno iznenaditi. Zato Henri preporučuje da prvo pojedete jedan komad, popijete čašu vode i pričekate pola sata pa nakon toga procenite koliko vam još treba i da li je čak i ovo dovoljno.

Na žalost, mi za time nećemo imati potrebe još neko vreme jer će se prve picerije s ovakvom varijantom kod nas pojaviti verovatno tek nakon što kolonizujemo Sunce, ali uvek postoji “domaća kuhinja”… Samo nemojte zaboraviti: etanol je zapaljiv!