Kuhinjica

Čizkejk bez brašna i pavlake

Ovakav “čiz!” još niste probali!
01.09.2014. - 12:28h

Sastojci:

Podloga:
300 g keksa
100 g otopljenog maslaca


Nadev:
800 g mladog belog sira
6 jaja
200 g šećera
3 kašičice griza
1 kašičica ekstrakta vanile


Pirjane breskve:
3 veće nektarine
100 ml likera po želji
1 kašičica šećera
pola kašičice gustina

Priprema:
Pećnicu zagrejte na 160°C. Sameljite keks i dodajte rastopljeni maslac, dobro promešajte rukom i smesu rasporedite ravnomerno u kalup prečnika oko 26 cm. Pecite 10 minuta dok ne porumeni.
Odvojite žumanca i umutite mikserom zajedno sa šećerom i vanilom. Pomešajte smesu sa sirom, dodajte griz i opet promešajte. Umutite šne od belanaca i lagano dodajte u smesu od sira. Stavite na keks i pecite 45 minuta na 180°C.
Breskve narežite na kriške i stavite u šerpu. Prelijte ih likerom i pospite šećerom. Grejte na laganoj vatri dok alkohol ne ispari, a breskve omekšaju. Kad se to desi, sklonite ih s vatre, a u posebnu činiju sipajte sok koji je nastao kuvanjem. U njemu razmutite gustin, prelijte breskve i vratite na vatru, kuvajte tek toliko da se masa zgusne. Poređajte breskve na tortu i prelijte smesom od gustina. Ostavite da se dobro ohladi i poslužite.