Spremite savršene knedle sa šljivama

Šljive su stigle! Ovo je pravi trenutak da se zasladite knedlama!

.

Sastojci:

• 500-600 g krompira
• 2 jaja
• 7-8 kašika brašna
• 4 kašike griza
• 24 manje šljive bez koštica
• Šolja hlebnih mrvica
• 100 g putera
• 2-3 kašike šećera

 

Priprema:

Skuvajte krompir i dobro ga izgnječite viljuškom. U krompir dodajte jaja a potom postepeno dodajte brašno i jednu kašiku griza dok ne dobijete kompaktnu smesu.
Šljive operite i očistite od koštica, a na mesto gde su bile koštice stavite malo šećera. Svaku šljivu obložite komadima testa i oblikujte knedle.
Ubacite knedle u kipuću vodu i kuvajte ih 5-6 minuta nakon što isplivaju na površinu. Knedle kuvajte u nekoliko tura.
Dok se knedle kuvaju u tiganju pomešajte puter i hlebne mrvice i lagano propržite. Kuvane knedle uvaljajte u prethodno ohlađene mrvice i poslužite.