Torta od povrća

Uživajte miksu najlepšeg povrća...

.

Sastojci:

300 gr rikota sira
250 gr krem sira
8 jaja
450 gr šargarepe
600 gr šampinjona
muskatni oraščić
maslinovo ulje
pola glavice crvenog luka
500 brokolija
so
biber

Priprema:
U većoj posudi dobro izmešajte krem sir, rikotu, jaja i začine. Na malo maslinovog ulja prodinstajte šargarepu, posolite i pobiberite. Potom prodinstajte crveni luk i šampinjone tako da sva tečnost ispari. Cvetove brokolija očistite i kuvajte u kipućoj slanoj vodi 3-5 minuta, ocedite i ostavite sa strane. Uključite rernu a 180C, a u kalup za tart prvo stavite brokoli i prelijte ga trećinom pripremljenog preliva od jaja i sireva, zatimo poslažite luk i šampinjone pa zalijte još jednim slojem preliva. Po vrhu poslažite šargarepe, sve zalijte sa preostalim prelivom i pecite 45 minuta.