Počeo „FoodArt festival“

Degustacije najkvalitetnijih sireva, vina, pršuta i drugih delikatesa, kao i radionice karvinga, šugar art-a i molekularne gastroniomije – predstavljaju samo deo programa u kome posetioci mogu da uživaju do petka, 16. maja, u okviru drugog po redu „FoodArt festivala“, u atrijumu šoping centra Delta Siti.

.

Karving i sugar art

Kako od jabuke, dinje, lubenice i šećera nastaju prava umetnička dela, tokom sva tri dana festivala, posetiocima će se predstaviti najpoznatiji karving i šugar art majstori Asocijacije karving majstora Srbije.

Predavanja za ljubitelje vina

Kako odabrati pravo vino za određeno jelo? Koje vino ide uz koji sir? Šta čini dobro vino i koji su njegovi elementi? Na ova, ali i mnoga druga pitanja, ljubitelji vina moći će da dobiju odgovore na predavanjima koja će organizovati Udruženje somelijera Srbije.

Molekularna gastronomija!

Molekularnu gastronomiju, veliki hit u svetu, posebno će predstaviti hemičari, fizičari i inžinjeri, iz Asocijacije molekularne gastronomije Srbije. Ova nesvakidašnja kulinarska disciplina proučava hemijske i fizičke procese koji se događaju prilikom kuvanja, a ciji je „umetnost na tanjiru“. Ona teži da znatno promeni ljudsku ishranu - pre svega u pogledu rešavanja problema gojaznosti, tako što će primenom novih znanja u pripremanju hrane obroke učiniti još zdravijim i ukusnijim

Posetioci će imati priliku da besplatno uživaju u degustacijama hrane i pića, ali i učestvuju u brojnim radionicama, tokom sva tri dana festivala, od 10 do 22 sata.