Namirnice koje čine da se osećate dobro

Želite da budete zdraviji i da se osećate bolje? Ove namirnice vam u tome mogu pomoći!

.

Mirišite ruzmarin - Prema nekim istraživanjima, udah mirisa ove aromatične biljke može pojačati budnost i poboljšati pamćenje. Da ostanete “oštri”, pokušajte sa mirisanjem svežeg ruzmarina ili se inhalirajte esencijalnim uljem od ove biljke, pre nego što krenete na ispit ili neki važan sastanak!

Jedite ribu - Ako su vam oči stalno suve, ne morate da koristite veštačke suze. Potrebno je da u ishranu uključite ribu: losos, sardine i skušu, jer oni sadrže Omega 3 masne kiseline, koje telo, između ostalih stvari, koristi i za proizvodnju suza. Naučnici su dokazali da oni koji češće konzumiraju ribu retko pate od suvih očiju.

Jedite banane - Ljudi čija je ishrana bogata kalijumom nemaju poteškoća sa visokim krvnim pritiskom. Sem što kalijum redukuje nivo natrijuma, čini dobra i vašem srcu. Jedite banane koje su krcate kalijumom, ali ne zaboravite na dinje i pomorandže, one su takođe u toj grupi.

Kupanje u lavandi - Da se oslobodite stresa i pripremite za spavanje, uskočite u kadu punu tople vode u koju ste dodali nekoliko kapi esencijalnog ulja lavande. Pustite laganu muziku i ubrzo ćete biti spremni za krevet.

 

Izvor: nadlanu