Pečeni krompir sa ruzmarinom

U Rimu je pečeni krompir sa ruzmarinom neizbežan na svakoj trpezi. Da biste ste se za trenutak osetili kao u "večnom gradu", potrebno vam je samo malo volje i ovaj jednostavni recept!

.

Oljuštite, operite krompir i isecite ga na srednje komade. Stavite ga na suvu krpu da bi se ocedio od suvišne vode.

Tepsiju ili vatrostanu posudu odgovarajuće veličine obložite pek papirom i sipajte krompir. Posolite ga i poprskajte maslinovim uljem, a zatim stavite u prethodno zagrejanu rernu da se peče oko 50 minuta na 200 stepeni. Petnaestak minuta pre kraja pečenja, preko krompira pospite iglice svežeg ruzmarina koji ste prethodno oprali i ocedili.

Služi se kao prilog uz bilo koju vrstu mesa ili ribe, a može poslužiti i kao ceo obrok ukoliko ga konzumirate uz svežu sezonsku salatu.