Prolećno čišćenje kuhinje

Ako pravite veliko prolećno čišćenje kuće, ne zaboravite na kuhinju! Ali, ne ograničavajte se samo na čišćenje prljavštine, već Izbacite sve ono nezdravo iz frižidera i ormarića. Sve namirnice pune soli, šećera i masti neka lete napolje.

.

KUPOVNI MUSLI

Većina kupovnih muslija su puna glutena i sadrže šećer ili sirupe, a ništa od toga vam neće doneti zdrav početak dana. Proverite na pakovanju sastojke i izbegavajte one koje sadrže dodatke šećera i emulgatore.

GOTOV DRESING ZA SALATU

Većina ovih dresinga su puni šećera, soli i veštačkih sastojaka koji nisu vredni dodatnih kalorija. Osim toga, dresing je vrlo lako da napravite sami, potrebni su vam samo: maslinovo ulje, limun, so, biber i sirće po izboru.

"DIJETALNE" NAMIRNICE

Sve što je veštački bi trebalo da leti iz vaše kuhinje. To znači da sve ono na čemu piše "dijetalno", "nemasno", "sa redukovanim šećerom", "sa manje kalorija", obično znači da su zamenjene nečim još gorim, kao što su trans masti. Ako ne prepoznajete neki sastojak na pakovanju nekog proizvoda, onda ga odmah bacite.

MLEČNI PROIZVODI SA DODATKOM ŠEĆERA

Iako su nemasni mlečni proizvodi dobri za one koji žele da smršaju, masnoća u jogurtu i mleku je odlična za asimilaciju vitamina D, koji pomaže u formiranju zdravih kostiju. Ali, pripazite na veštačke sastojke u određenim vrstama jogurta i mleka, kao i na dodatak šećera u njima.

Izvor: dnevno