Pripremite domaći bejlis!

Evo sjajnog načina da se opustite posle napornog radnog dana - sipajte čašicu domaćeg bejlisa.

.

Sastojci:

1 l mleka

1 puding od karamele

1 kesica šlaga

5 kašika šećera

1 dl slatke pavlake

100 gr bele čokolade

viski

 

Priprema:

Pomešajte puding od karamele sa praškom za šlag, pa dodajte oko dva decilitra hladnog mleka i razmutite prah tako da nema grudvica.

Preostalo mleko stavite u šerpu sa pet kašika šećera, a kada provri, malo vrućeg mleka sipajte u smesu sa pudingom i promešajte. Dobijenu smesu sipajte u šerpu i skuvajte redak krem bez grudvica.

U karamel krem sa šlagom umešajte belu čokoladu koju ste prethodno rastopili na pari i tečnu slatku pavlaku. Kad se krem izjednači dodajte viski i dobro promešajte. Kad ste sve sjedinili ostavite da se dobro ohladi. Ako se na kremu stvori korica, skinite je i bejlis naspite u flašu. Piće je najbolje koristiti posle 24 sata.