Pripremite domaći bejlis!
Evo sjajnog načina da se opustite posle napornog radnog dana - sipajte čašicu domaćeg bejlisa.
Sastojci:
1 l mleka
1 puding od karamele
1 kesica šlaga
5 kašika šećera
1 dl slatke pavlake
100 gr bele čokolade
viski
Priprema:
Pomešajte puding od karamele sa praškom za šlag, pa dodajte oko dva decilitra hladnog mleka i razmutite prah tako da nema grudvica.
Preostalo mleko stavite u šerpu sa pet kašika šećera, a kada provri, malo vrućeg mleka sipajte u smesu sa pudingom i promešajte. Dobijenu smesu sipajte u šerpu i skuvajte redak krem bez grudvica.
U karamel krem sa šlagom umešajte belu čokoladu koju ste prethodno rastopili na pari i tečnu slatku pavlaku. Kad se krem izjednači dodajte viski i dobro promešajte. Kad ste sve sjedinili ostavite da se dobro ohladi. Ako se na kremu stvori korica, skinite je i bejlis naspite u flašu. Piće je najbolje koristiti posle 24 sata.