Pita pica

Jedu vam se i pica i pita? Zašto ne biste ukombinovali ta dva jela u jedno? Možda mislite da je neizvodljivo, ali moguće je.

.

Sastojci:

0,5kg kore za pitu 

150gr kečap 

šunka 200gr

čaša pavlake

150gr kačkavalj 

1 jaje

1 kesica praška za pecivo

1 časa kisele vode

origano po ukusu

1 dl ulja

Priprema: 

Iz pakovanja kora izdvojiti 4 kore, a ostale podeliti u 4 grupe. U podmazanu tepsiju staviti jednu koru poprskati malo uljem pa staviti drugu koru, opet poprskati uljem i preko staviti zguzvane kore iz prve grupe, poprskati uljem i kiselom vodom u kojoj je razmućen prašak za pecivo i rasporediti kecap.

Preko staviti drugu grupu zguzvanih kora, na isti način kao i prethodnu i rasporediti seckanu šunku (ili nešto suhomesnato – kulen, slaninicu, parizer i slično).

Na isti način preko staviti treću grupu kora, namazati pavlaku i preko nje narendani kačkavalj (gauda, edemer).

Dodati četvrtu grupu kora (na isti način) i preko nje preliti umućeno jaje. Posuti origanom. Odozgo staviti 2 kore sa po malo ulja i pre pečenja iseci na pacad velicine 2x2cm.

Peći u zagrejanoj rerni na 180C oko pola sata, premazati pavlakom i posuti narendani kackavalj i vratiti par minuta u rernu da se kackavalj otopi. Pre služenja dodati kečap. Prijatno!!!