Kuhinjica

Piletina u sosu od belog luka

Ovo ukusno jelo nemojte jesti pred izlazak!
05.04.2014. - 14:34h

Sastojci:

800 gr pilećeg belog mesa

2 kisele pavlake

3 čena belog luka

50 gr margarina

2 kašike prezli

1 kašika biljnog začina

so

biber

 

Priprema:

Pileće belo meso začiniti solju, biberom i biljnim začinom po ukusu. Staviti margarin u malu šerpicu i rastopiti ga. Svaku šniclu umočiti u margarin i složiti u vatrostalnu činiju. Ugrejte rernu na 220 stepeni i pecite piletinu. Pred kraj pečenja pospite meso kombinacijom žalfije i ruzmarina. Beli luk očistite i ispasirajte, dodajte pavlaku i sve dobro promešajte. Piletinu servirajte u tanjir, a preko ili pored mesa, stavite sos od belog luka. Dekorišite po želji.