Kuhinjca
Punjeni paradajz - brzo, lako i dijetalno!
Uživajte u pravom prolećnom specijalitetu!
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
6 paradajza
2 ½ šolje kuvanog pirinča
seckani peršun
sveža menta
¾ šolje feta sira
3 čena belog luka
Priprema:
Podmažite tepsiju u kojoj ćete peći jelo. Kašičicom izdubite paradajz, posolite unutrašnjost i okrenite paradajz naopako na kuhinjske ubruse, da bi se iscedila suvišna tečnost.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i napravite fil. Pomešajte kuvani pirinač sa začinima, maslinovim uljem i feta sirom. Posolite i pobiberite. Napunite paradajz i premažite maslinovim uljem. Pecite oko 45 minuta i služite toplo. Po želji u punjenje možete dodati masline ili pistaće.