Kremasti rižoto sa piletinom
Kombinacija koja će oduševiti vaša nepca...
Sastojci:
2 komada pilećeg belog mesa
1 veća glavica crvenog luka, sitno naseckana
1 paprika
nekoliko šampinjona
2 ½ šolje pirinča
1 l pilećeg bujona
3 kašike putera
Maslinovo ulje
So, biber
2 struka mladog luka (zeleni deo)
½ šolje belog vina
1 šolja vode
Parmezan
Priprema:
Veću šerpu stavite na šporet da se greje, dodajte kašiku maslinovog ulja pa ubacite piletinu iseckanu na kockice i ostavite da se proprži sa svih strana – kratko.
Nakon toga dodajte papriku, kratko dinstajte da omekša pa ubacite pečurke i puter. Kad se puter istopio vreme je da ubacite pirinač i kratko dinstajte da otpusti miris, a zrna postanu pomalo staklasta. Nakon toga uspite vino i malo bujona pa ostavite da pirinač upije tečnost.
Postepeno dodajte bujon dok pirinač sve ne upije. Mladi luk dodajte sa poslednjom količinom bujona i taman će se lepo skuvati.
Na kraju možete dodati i još malo putera za kremastiju teksturu. Servirajte toplo i narendajte parmezan preko jela.