Kremasti rižoto sa piletinom

Kombinacija koja će oduševiti vaša nepca...

.

Sastojci:

2 komada pilećeg belog mesa

1 veća glavica crvenog luka, sitno naseckana

1 paprika

nekoliko šampinjona

2 ½ šolje pirinča

1 l pilećeg bujona

3 kašike putera

Maslinovo ulje

So, biber

2 struka mladog luka (zeleni deo)

½ šolje belog vina

1 šolja vode

Parmezan

 

Priprema:

Veću šerpu stavite na šporet da se greje, dodajte kašiku maslinovog ulja pa ubacite piletinu iseckanu na kockice i ostavite da se proprži sa svih strana – kratko.

Nakon toga dodajte papriku, kratko dinstajte da omekša pa ubacite pečurke i puter. Kad se puter istopio vreme je da ubacite pirinač i kratko dinstajte da otpusti miris, a zrna postanu pomalo staklasta. Nakon toga uspite vino i malo bujona pa ostavite da pirinač upije tečnost.

Postepeno dodajte bujon dok pirinač sve ne upije. Mladi luk dodajte sa poslednjom količinom bujona i taman će se lepo skuvati.

Na kraju možete dodati i još malo putera za kremastiju teksturu. Servirajte toplo i narendajte parmezan preko jela.