Krastavac čisti od otrova

Leči mamurluk i dijabetes, pomaže prilikom gubitka suvišne telesne težine, reguliše probavu i krvni pritisak, smanjuje holesterol, otklanja neprijatan zadah...

.

Uvreženo mišljenje da krastavac nema nikakvu hranljivu vrednost potpuno je pogrešno. Njegov biološki sastav, koji čine minerali i vitamini, pokazuje suprotno. Bogat je vitaminima B i C, čisti od otrova, leči mamurluk i dijabetes, pomaže prilikom gubitka suvišne telesne težine, reguliše probavu i krvni pritisak, smanjuje holesterol, olakšava bolove koje uzrokuje artritis.

Krastavci su četvrto najuzgajivanije povrće na svetu i jedno od najboljih za celokupno zdravlje organizma. O njima se često govori kao o „superhrani", i to sa razlogom.

Bogati su vitaminom B, hidriraju telo i daju dnevnu dozu vitamina C.

Krastavci su 95 odsto voda, što znači da hidriraju telo i pomažu pri uklanjanju suvišnih toksina.

Koža i kosa takođe napreduju zbog krastavaca. Pomažu u rastu kose, a takođe deluju protivupalno na kožu.

Neki sastojci krastavaca deluju tako da suzbijaju različite vrste maligniteta, kao što je rak dojke, jajnika ili prostate.

Otklanjaju neugodan zadah, leče mamurluk i dijabetes, pomažu prilikom gubitka suvišne telesne težine, regulišu probavu i krvni pritisak, smanjuju holesterol, olakšavaju bolove koje uzrokuje artritis.

izvor: rts