Pet načina da se izborite sa gorušicom

Prva pomoć za sve koji pate od gorušice i želudačne kiseline...

.

Bademi

Moderni život i loše prehrambene navike krivci su za stvaranje gorušice. Ona se javlja zbog podizanja želudačne kiseline što na kraju rezultira osećajem žarenja u želucu i u gornjem delu grudi. Najčešće muči starije ljude i trudnice, a u ublažavanju pomažu bademi. Šaka badema ili njih 20-ak neutralizovaće želudačnu kiselinu već pola sata nakon što ih pojedete.

Jabuke

One neutralizuju želudačnu kiselinu već nakon pet minuta, ali i smanjuju njenu proizvodnju. Slično delovanje imaju banane, kupus i celer narezan na štapiće.

Soda bikarbona

Dovoljno je da u čašu vode stavite pola do jedne kašičice ovog praha da bi ublažili kiselinu. Preporučuje se samo onima koje retko muči gorušica, jer u sebi sadrži puno soli i može uzrokovati mučninu i oticanje.

Mlečni proizvodi

Dovoljno je popiti pola šoljice neobranog mleka čim osetite tegobe. Ljudima koji se redovno bore s gorušicom preporučuje se da svakog dana popiju po dva decilitra fermentiranih mlečnih proizvoda.

Cimet

Osim što uklanja loš zadah, cimet ublažava simptome gorušice i neutralizuje želudačnu kiselinu. Dovoljno je da u šoljicu kipuće vode stavite kašičicu cimeta, procedite i popijete dok je još vruće.