10 saveta za savršene kolače!

Ma koliko bili dobar majstor za kolače, uvek je poželjno znati neke male tajne zbog kojih će vaše poslastice biti još ukusnije. Otkrivamo vam neke od njih…

.

  1. Mućenje jaja biće bolje i brže ako se prvo umute belanca, pa dodaju žumanca.
  2. Kada dodate brašno, orahe ili slične sastojke, uvek promešajte masu kašikom ili mikserom na najmanjoj brzini. 
  3. Pleh za kolače pre upotrebe treba dobro podmazati puterom i posuti brašnom. 
  4. Kolače treba peći u rerni koja je zagrejana na potrebnu temperaturu i za vreme pečenja ne treba otvarati vrata rerne. 
  5. Za pravljenje slatkiša, kolača i pita treba koristiti meko brašno.
  6. Za dodatak kremovima treba koristiti oštro brašno.
  7. U glazuru od čokolade, pored putera, treba dodati i kašiku ulja da bi bila sjajna.
  8. Ako pravite voćni kolač, voće pre stavljanja u testo treba uvaljati u brašno da ne bi propalo.
  9. Badem se lakše ljušti ako se prelije vrelom vodom.
  10. Lešnik se peče pre same upotrebe, i to u rerni zagrejanoj na 150-200 stepeni.

Izvor: krstarica