Kuhinjica

Jabukovo sirće: kako da mu poboljšate ukus

Jabukovo sirće je zdravo i toga smo svi svesni, ali da je ukusno, to baš ne možemo reći. Baš zbog tog njegovog karakterističnog ukusa, mnogi su ga se odrekli. Ali, možete ga poboljšati.
04.03.2014. - 13:37h

Govorili su vam kako je jabukovo sirće dobro za mršavljenje, kako pomaže kod gripa, alergija, kožnih bolesti. Oni su govorili, govorili, ali vama je u ustima i dalje bio onaj ukus, koji nikako niste mogli prihvatiti? Ako nikako ne možete piti samo čisto jabukovo sirće, a trebali bi, jer je zaista odličan čuvar zdravlja, onda je vreme da ga poboljšate.

Jabukovo sirće – eliksir

Sa ovim napitkom nećete “ubiti” blagotvorna dejstva jabukovog sirćeta, već samo mu poboljšati ukus, ali i uključiti još nekoliko zdravih namirnica. Kada pravite ovaj eliksir trudite se da vam jabukovo sirće bude organskog porekla. Trebaće vam samo dve kašike ovog sirćeta, ali i: 1 ½ šolja hladne vode, 2 kašike soka od jabuka ili grožđa, 1/2 kašike cimeta, 1/2 kašičice stevije (u prahu) ili ako koristite tečnu onda vam treba par kapi. Pomešajte sve sastojke, možete dodati i malo leda i pijte jednom ili dva puta na dan.

Treba znati da samo jedna kašika jabukovog sirćeta na dan pred obrok značajno ubrzava mršavljenje.

Ukoliko se mnogo ne opterećujete kilogramima i jedete prosečno, mogli bi za pola godine ili godinu izgubiti 15 do 20 kilograma, ali sa vežbama i zdravijom, regulisanom ishranom, proces možete značajno ubrzati. Neki ljudi su uspeli za mesec dana, bez muke i mnogo odricanja, sa jabukovim sirćetom da skinu i do 5 kilograma. Sve, naravno, zavisi od vašeg stanja i organizma.

Ali, činjenica je da jabukovo sirće pomaže. A, pored navedenog recepta, možete jabukovo sirće kombinovati i u šejkovima. Nekim ljudima pomaže i kada u šolju vode pored 2 kašike jabukovog sirćeta dodaju kašiku meda, kao i da ga kombinuju sa limunom i đumbirom.

Izvor: Lifepress Magazin