TAJNA JE U JEFTINOM TRIKU: Video pokazao da većina domaćica pogrešno održava drveni kuhinjski pribor - evo kako je ispravno!

Od davnina domaćice su tokom pripreme jela koristile pribor koji je izrađen od drveta. Drvo ne provodi toplotu, u njemu nema štetnih materija, kao što je to, na primer, slučaj sa plastikom, ne oštećuje sudove i nema bojazni da će promeniti ukus hrane koju spremate.

čišćenje drvenog pribora, foto: Africa Studio / Shutterstock
čišćenje drvenog pribora, foto: Africa Studio / Shutterstock
.

Kada spremamo obroke obično koristimo drvene varjače.

Njih nije preporučljivo prati u mašini za sudove, jer se na visokoj temperaturi drvo krivi i puca. Zato je najbolje da nakon što završite sa kuvanjem varjače dobro operete pod mlazom mlake vode.

Ipak, to često nije dovoljno, jer se na njoj nakupljaju ostaci hrane, tvrdokorne nečistoće i bakterije. Tada je potrebno uzeti žicu i njom dobro istrljati sve nečistoće. Varjača će ostati čista na oko, ali šta je sa bakterijama?

I njih se možete rešiti ako primenite trik koji je jedna korisnica podelila na Tik Toku sa svojim pratiocima. Pogledajte šta se dogodi kada varjaču potopite u ključalu vodu i ostavite da u njoj odstoji oko 20 minuta.