TRIK ISKUSNIH KUVARICA: U mleveno meso dodajte jedan sastojak i dobićete vrhunske ćufte - bolje niste probali!

Ćufte važe za jedno od popularnijih jela. Mogu se pripremiti na razne načine, poslužiti uz pire krompir ili sos od paradajza. Iskusne domaćice otkrivaju trik koji će vam pomoći da ćufte budu mekane, sočne i što je najvažnije - preukusne.

Tajna mekanih ćufti se krije u jednom sastojku, foto: Civil / Shutterstock
Tajna mekanih ćufti se krije u jednom sastojku, foto: Civil / Shutterstock
.

Tajna savršenih ćufti nije samo u odabiru kvalitetnog mesa. Evo o čemu je reč.

Napravite marinadu

Prvo što treba da uradite je da uzmete dobro samleveno meso, najbolje je pomešati svinjsko i juneće. Dobro ga rukama izmešajte, a zatim dodajte so i biber.

Tajna savršeno mekanih ćufti je u tome da se na jedan kilogram mesa doda oko 150 ml vode. Lagano izmešajte, a zatim stavite u plastičnu kesu i mesite što je moguće pažljivije. Meso potom stavite u frižider na 3, 4 sata da se marinira.

Na samom kraju u mleveno meso dodajte crni luk koji je sitno iseckan. Formirajte ćufte i pržite sa obe strane. Nakon što lepo porumene izvadite iz tiganja, stavite na ubrus da se ocedi višak ulja, a potom sevirajte uz prilog po želji.