Potaž od graška

Ukusni potaž sadrži dovoljno hranjivih namirnica, pa ga možete smatrati obrokom.

.

SASTOJCI:

20 g maslaca

kašičica maslinovog ulja

manja glavica belog luka

1 kg smrznutog graška

500 ml pilećeg bujona

50 g listova nane

4 parčeta prepečenog hleba

krem-sir

8 fileta dimljenog lososa

4 kašike jogurta

so

biber

PRIPREMA:
Zagrejte maslac i maslinovo ulje u dubljoj šerpi, dodajte usitnjen beli luk i dinstajte ga dok ne omekne.

Potom ubacite grašak, prodinstajte malo, pa sipajte pileći bujon i još pola litra vode. Kada provri, dodajte tri četvrtine seckanih listova nane.

Čorbu prespite u blender i umutite, pa je ponovo vratite u šerpu.
Posolite, pobiberite i ostavite da se hladi. Kriške prepečenog hleba premažite krem-sirom, a preko poređajte komadiće lososa.

Krem-čorbu razlijte u četiri činijice, u svaku dodajte po kašiku jogurta i na kraju začinite sveže mlevenim biberom i preostalim listovima nane. Servirajte uz hleb s dimljenim lososom. 

Izvor: Blic žena