Potaž od graška
Ukusni potaž sadrži dovoljno hranjivih namirnica, pa ga možete smatrati obrokom.
SASTOJCI:
20 g maslaca
kašičica maslinovog ulja
manja glavica belog luka
1 kg smrznutog graška
500 ml pilećeg bujona
50 g listova nane
4 parčeta prepečenog hleba
krem-sir
8 fileta dimljenog lososa
4 kašike jogurta
so
biber
PRIPREMA:
Zagrejte maslac i maslinovo ulje u dubljoj šerpi, dodajte usitnjen beli luk i dinstajte ga dok ne omekne.
Potom ubacite grašak, prodinstajte malo, pa sipajte pileći bujon i još pola litra vode. Kada provri, dodajte tri četvrtine seckanih listova nane.
Čorbu prespite u blender i umutite, pa je ponovo vratite u šerpu.
Posolite, pobiberite i ostavite da se hladi. Kriške prepečenog hleba premažite krem-sirom, a preko poređajte komadiće lososa.
Krem-čorbu razlijte u četiri činijice, u svaku dodajte po kašiku jogurta i na kraju začinite sveže mlevenim biberom i preostalim listovima nane. Servirajte uz hleb s dimljenim lososom.
Izvor: Blic žena