ISKUSNE DOMAĆICE NIKADA NE PRAVE OVE TRI GREŠKE U KUHINJI: Zbog njih hrana najčešće završi u kanti za đubre

Ako ste svakodnevno u kuhinji i volite da se bavite kulinarskim zanatom sigurno vam se desilo da vam ponekad ručak ne ispadne onako kako ste zamišljali. Nedovoljno soli, previše ulja, mnogo jakih začina... Sve ovo utiče na ukus i konzistenciju hrane. Ipak, postoje i one "nevidljive" stvari koje radimo, a mogu u potpunosti upropastiti hranu. Ovo su neke od njih.

Kuvanje, foto: SunKids/Shutterstock
Kuvanje, foto: SunKids/Shutterstock
.

Odmrzavanje mesa

Većina ostavlja meso da se odmrzne na sobnoj temperaturi, a to je velika greška. Dovoljno je da ga ovako ostavite samo malo duže da bi se razvile bakterije. Bolja opcija je da meso odmrznete u frižideru.

"Besomučno" mariniranje

Pogrešna je pretpostvka da će meso koje je jako dugo stoji u marinadi biti ukusnije i sočnije. Dešava se suprotno, zapravo. Meso koje previše dugo stoji u marinadi će biti "gumastije", za šta je kriva kiselina koja se nalazi u čestim sastojcima "paca", kao što su sirće i limun.

Prženje belog luka

Beli luk se veoma brzo uprži i zagori, zbog čega ga nikada ne treba u isto vreme stavljati u tiganj sa crnim lukom kome je potrebno duže vreme da postane staklast. Rešenje ovog problema bi moglo da bude da beli luk isečete na veće komade ili da ga dodate pred kraj dinstanja, kada je crnu luk već promenio boju.

Izvor: Mondo