Organizujte savršen porodični obrok

Ukusna jela poput piletine toskana, brzih pljeskavica, salate i supe mogu se veoma brzo pripremiti i na taj način svakodnevno držati porodicu okupljenu oko trpezarijskog stola. Stučnjaci kažu da je za dobru porodičnu atmosferu, odnose i međusobno poverenje ključno zajedničko ručanje.

.

Nataša Ristić, voditeljka emisije "Žene" i glumac Svetislav Bule Goncić učestvovali su sinoć, u školi kuvanja Il Primo, u pripremi ukusnih obroka sa poznatom blogerkom Minjom Bogdanovski. 

Minja, autor popularnog bloga Minjina kuhinjica i ekspert za radost u kuhinji i Coca-Cola udružili su se u nameri da promovišu značaj i važnost zajedničkih obroka sa porodicom i prijateljima. Na druženju organizovanom ovim povodom, Minja je davala svoje kulinarske savete, ali i pokazala da nije potrebno mnogo vremena za pripremu ukusnog obroka i uživanje u razgovoru i smehu. 

Psihotarapeut Zoran Ilić istakao je ovom prilikom, da nikada nije kasno za stvaranje navike zajedničkih obroka i da su oni odličan način da sa svim članovima porodice i prijateljima podelite lepe vesti, razmenite ineresovanja, mišljenja, iskustva i savete i tako ostvarite međusobno poverenje i istinski se zbližite.

Ukoliko i dalje mislite da pripremanje ukusnog obroka zahteva mnogo vremena, te vam je zbog prevelikih poslovnih obaveza spremanje ručka nemoguće, Minja vam daje recept za veoma ukusnu piletinu koja se sprema u samo nekoliko jednostavnih koraka.

 

Piletina Toskana

Sastojci:

6 većih pečenih paprika
6 parčića pilećeg filea
200 g tvrđeg kravljeg sira
100 g trapist sira
1 veza blitve
začin
biber
ulje

Priprema: 

Blitvi odstraniti tvrđi deo i blanširati je. Blitve podeliti na pola zatim sastaviti po 2-3 polovine. Piletinu malo istanjiti tučkom za meso. Premazati uljem, začiniti biberom i začinom.  Na piletinu staviti parče sira i urolati meso.

Urolanu piletinu  prebaciti na blitvu na koju smo izrendali trapist, zatim zamotamo i blitvu.

Blitvu premazati uljem i ugurati u papriku.

Složiti u podmazan pekač i peći  1 h na 180 °C. Izvaditi iz rerne i na svaku papriku izrendati sir ili kačkavalj.

Možete na blitvu staviti sir i urolati, zatim prebaciti na piletinu i zajedno urolati. U tom slučaju  piletina će biti  spolja, a blitva unutra.