Kuhinjica

SUPER TRIK ZA SVE DOMAĆICE: Kako da sprečite da vam iz flaše iscuri više ulja nego što ste želeli?

Maslinovo ulje je zdravo i ukusno, koristi se za prirpemu velikog broja jela. Ipak, treba biti oprezan kada je količina ulja koju koristimo za pripremu jela u pitanju. Za neke recepte dovoljno je svega nekoliko kapi, a ako sipate previse ulja možete ga u potpunosti upropastiti. Uz ovaj trik to vam se više nikada neće desiti.

28.08.2021. - 08:48h
Primenite ovaj super trik u svojoj kuhinji
Primenite ovaj super trik u svojoj kuhinjifoto: Africa Studio/Shutterstock

Kad je reč o kuvanju, preciznost je nekad presudna. Uprkos trudu, često se može dogoditi da jedan sekund nepažnje upropasti sav vaš višesatni trud. Naime, ako greškom dodate više ulja nego što je potrebno, vase jelo će biti masno i promeniće svoj ukus. Tada vam ne preostaje ništa drugo nego da ga bacite i krenete da ga spremate ispočetka, piše Tips'n'Tricks, prenosi 24sata.hr.

Korisnica MamaB na svom TikToku je objavila video koji je oduševio njene pratioce, a objasnila je kako se možete da izbegnete da vam iz flaše izađe veća količina ulja iz boce.

Kaže da plastični čep većina ljudi inače baci u smeće nakon otvaranja boce, ali uz njen trik on dobija novu ulogu i znatno olakšava kuvanje.

Pokazala je kako možemo iskoristiti čep plastične boce ulja. Naime, otkinula je deo ambalaže i jednostavno ga okrenula naopačke, pa ponovo utisnula u plastično grlo flaše.

Ona je upozorila na to da ne treba stisnuti prejako jer će čep upasti u flašu. Ukoliko ga postavite na pravi način, ulje će iz boce izlaziti u manjoj količini što će vam omogućiti da imate potpunu kontrolu nad količinom koja iz flaše izlazi.