Postoji super TRIK da vam ULJE nikada NE PRSKA van tiganja tokom prženja hrane! Evo šta treba da uradite!

Uvek posle prženja hrane, morate dobro da očistite šporet, ali i ostatak kuhinjskim elemenata. Mnoge domaćice ne podnose kada tokom prženja prska ulje, i do sada verovatno nisu našle način kako to da spreče.

kako sprečiti prskanje ulja tokom prženja hrane?, foto: Ari N/Shutterstock
kako sprečiti prskanje ulja tokom prženja hrane?, foto: Ari N/Shutterstock
.

Postoji jednostavan trik kojim se to prskanje sprečava, a retko ko ga zna.

Trik koji sprečava to sastoji se u tome da čim u tiganj dodate ulje, pre nego što se zagreje, dodate i malo soli.

Pored toga, pre nego što sastojke spustite u ulje, dobro ih osušite. Važno je i da namirnice koje stavljate na zagrejano ulje ne budu vlažne (upravo kombinacije vlage i vrelog ulja dovodi do prskanja). Prosušite ih i lagano, uz pomoć špatule, spuštajte u tiganj, sa što manje visine, piše zena.blic.rs.

Da bi posle prženja vaša kuhinja bila što čistija, bitno je i da tiganj ne bude preplitak. Dakle, koristite dublji ili, što je još bolje, šerpu.