SAVRŠEN LETNJI DORUČAK: Mafini sa tikvicama i paprikom
Letnji meseci su bogati brojnim povrćem koje je savršeno kako za doručak, tako i za ručak i večeru. Kraljica letnje trpeze, tikvica, predstavlja idealnu namirnicu koja se lako vari, ima neutralan ukus i veoma je zdrava.
Da biste spremili ove ukusne i mekane mafine bića vam potrebno:
3 jajeta
400 g tikvica
jedna paprika
1/2 kesice praška za pecivo
100 g kravljeg sira
100 g kačkavalja
250 g brašna
malo vode
1 prstohvat soli
Priprema:
Tikvice i papriku izrendati, posoliti pa ostaviti da odstoje desetak minuta. U međuvremenu umutiti jaja, dodati brašno, prašak za pecivo i malo vode. Sve dobro sjediniti pa dodati rendani kačkavalj i izgnječen sir. Umiješati ocijeđene tikvice, posoliti, promiješati pa izliti u kalupe za mafine. Peći dvadesetak minuta na 180 stepeni, piše CDM.me