SAVRŠEN LETNJI DORUČAK: Mafini sa tikvicama i paprikom

Letnji meseci su bogati brojnim povrćem koje je savršeno kako za doručak, tako i za ručak i večeru. Kraljica letnje trpeze, tikvica, predstavlja idealnu namirnicu koja se lako vari, ima neutralan ukus i veoma je zdrava.

Mafini sa tikvicama i paprikom, foto: Mariana Romaniv/Shutterstock
Mafini sa tikvicama i paprikom, foto: Mariana Romaniv/Shutterstock
.

Da biste spremili ove ukusne i mekane mafine bića vam potrebno:

3 jajeta

400 g tikvica

jedna paprika

1/2 kesice praška za pecivo

100 g kravljeg sira

100 g kačkavalja

250 g brašna

malo vode

1 prstohvat soli

Priprema:

Tikvice i papriku izrendati, posoliti pa ostaviti da odstoje desetak minuta. U međuvremenu umutiti jaja, dodati brašno, prašak za pecivo i malo vode. Sve dobro sjediniti pa dodati rendani kačkavalj i izgnječen sir. Umiješati ocijeđene tikvice, posoliti, promiješati pa izliti u kalupe za mafine. Peći dvadesetak minuta na 180 stepeni, piše CDM.me