Recept za palačinke s tikvicama koje ćete želeti da jedete za doručak, ručak i večeru

Ako volite i palačinke i tikvice ovo je recept koji će vas oduševiti. One su toliko ukusne da ćete poželeti da ih jedete za sva tri obroka. Osim toga, brzo se prave, pa su pogodne za pripremu čak i kada nemate puno vremena.

Palačinke sa tikvicama, foto: Elena Hramova/Shutterstock
Palačinke sa tikvicama, foto: Elena Hramova/Shutterstock
.

Sastojci koji su vam potrebni:

- 3 jaja
- 350 ml mleka
- 100 ml mineralne vode
- 1 tikvica srednje veličine
- 5o g otopljenog maslaca
- 250 g oštrog brašna
- so i biber po ukusu
- malo naseckanog sveže mirođije
- masnoća za pečenje palačinki

Postupak pripreme:

1. Tikvicu oljuštite, operite i naribajte. Malo je posolite i pustite da odstoji 20 minuta kako bi pustila vodu. Zatim je iscedite.

2. Razmutite jaja u malo dubljoj posudi, posolite ih i pobiberite. Možete ubaciti i druge začine po svojoj želji. Dodajte brašno, mleko i mineralnu vodu, pa zamutite smesu za palačinke. Ona mora biti malo gušća od one koju inače pravimo za obične palačinke. Ako primetite da je mnogo retka, dodajte joj malo brašna.

3. Onda u smesu ubacite naribanu i oceđenu tikvicu i naseckanu mirođiju, pa sve lepo izmešajte, piše Zadovoljna.hr

4. Palačinke klasično pecite na tiganju koji ste prethodno namazali sa malo ulja ili maslaca. Možete ih poslužiti s umakom od kisele pavlake i vlašca ili bilo kojim drugim umakom po želji. Odlične su i punjene mesom, pa zapečene, a možete da ih filovati i raznim drugim povrćem i kratko zapeći u rerni.