TRI SUPER IDEJE ZA BRZI DORUČAK: Uživaćete svim čulima, ukusni su i hranljivi

Odavno smo se složili da je doručak najvažniji obrok, koji nikako ne bismo smeli da preskočimo. Ukoliko nemate puno vremena ili niste od onih koji su mnogo vični u kuhinji ovo su sjajne ideje za vas.

Doručak, foto: Josep Suria/Shutterstock
Doručak, foto: Josep Suria/Shutterstock
.

OVSENA KAŠA

Ovsena kaša može biti sjajan obrok na početku dana. Ona je hranljiva i ukusna, bogata je vlaknima i složenim ugljenim hidratima., koji pružaju dugotrajan osećaj sitosti.

Ovsenu kašu možete kombinovati sa običnim ili voćnim jogurtom, a za slast joj dodajte med, javorov sirup ili jednostavno pri kuvanju dodajte kašiku do dve džema od voća po želji.

Ako želite da vam doručak doručak bude nutritivno još bogatiji, ovsenoj kaši dodajte orašasto ili suvo voće ili semenke, a za dodatnu aromu se "poigrajte“ sa cimetom.

SENDVIČ

Sendvič može biti sasvim solidan, hranjiv i kompletan dnevni obrok. Bitno je samo da sadrži kvalitetne i ukusne sastojke u pravim kombinacijama. Prednost sendviča je što se brzo priprema, a daje nam neograničenu mogućnost kombinovanja sastojaka.

Osvežite vaše sendviče integralnim pecivima sa semenkama i raznolikim salatama, maštovitim i hranjivim dodacima i obrok će odmah poprimiti novu dimenziju, piše Gastro24sata.hr

OMLET

Za pripremu omleta vam takođe nije potrebno mnogo vremena niti umeća. Ipak, ono čime ćete napuniti omlet morate pripremiti malo ranije. To znači da povrće treba iseckati, namirnice izvaditi iz frižidera, narendati sir ili ga iseći na male kockice. Sve ovo možete pripremiti i veče pre, staviti u plastične posude sa poklopcem i ostaviti u frižider.