Kuvari Merlin Monro otkrili NJENE NAVIKE U ISHRANI: Iznenadićete se kada čujete šta je volela da konzumira u 23 sata!

Merlin Monro volela je da kuva, a između listova kuvara nalaze se i rukom ispisani recepti.

Kuvar, foto: Profimedia/Siegel Auction Galleries
Kuvar, foto: Profimedia/Siegel Auction Galleries
.

Ovih dana je objavljeno kako aukcijska kuća "Siegel Auction Galleries" 22. juna u ponudu stavlja dva kuvara Merlin Monro. Reč je o kuvarima iz 1951. i 1953. godine, iz kojih je Merlin kuvala, a dokaz tome su i brojne mrlje vidljive na stranicama.

Među zbirkama recepata nalaze se i rukom ispisani recepti za francuske klasike kao što je " beef bourguignon", listići s spiskovima za prodavnicu na kojima se nalaze namirnice poput paradajza, mleka i kafe te unapred pripremljeni jelovnici. Kako pišu svetski mediji, upravo ti jelovnici otkrivaju prehrambene navike velike zvezde.

Rukom zapisani recepti, foto: Profimedia/Siegel Auction Galleries
Rukom zapisani recepti, foto: Profimedia/Siegel Auction Galleries
.

Tako je poznato da je Merlin Monro za doručak najčešće uživala u soku od narandže, suvim šljivama i činiji pahuljica, a ponekad i šoljici mleka ili kakaa te dve kriške hleba s maslacem.

Ručak zvezde uključivao je kuvano jaje, krompir, špagete te kompot ili žele, a za večeru je najčešće birala junetinu, svinjetinu, jagnjetinu ili ribu.

Na kraju, ono što je fanove najviše iznenadilo, u 23 sata popila bi liker od jaja.

Iz aukcijske kuće naglašavaju da "Iako u to vreme nije bilo toliko paparaca, fotografi su je neprestano pratili, pa joj nije bilo lako da izlazi stalno na večeru. Nije bilo ni servisa za dostavu hrane, te je očigledno kuvala".

Očekivana cena po kojoj bi se kuvari mogli prodati nešto je viša od 70 hiljada dolara.