Osvežavajuća poslastica kojoj ni sladoled nije ravan: Torta sa jagodama i bananama
Sveže jagode su nam na dohvat ruke, i trebalo bi što više da ih korsitimo i u poslasticama. Isprobajte ovaj recept, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
Za manju meru:
12 keks piškota
2 pudinga od slatke pavlake
70 gr maslaca
500 ml mleka
1 vanilin šećer
1- 3 kašika šećera za mleko (po želji)
100 ml slatke pavlake
šlag za premazivanje
600 gr jagoda
2 banane
Priprema:
Puding skuvati zasladiti po želji , dodati vanilin šećer pa dodati kocke maslaca i sve izjednačiti . Umutiti slatku pavlaku pa kad se malo prohladi izmešati sa pudingom. ,
Manji pleh obložiti prozirnom folijom pa na dno staviti piškote. Premazati 1/3 krema pa poredjati jagode sečene na pola.
Opet premazati kremom staviti banane presečene na pola po dužini, odozgo krema, pa tri piškote, a izmedju jagode. Prekriti folijom i ostaviti 2-3 sata u frižideru .
Služiti prohlađenu može i polusvrznutu. Ni sladoled joj nije ravan.
Izvor: bakina kuhinja