Gotov za čas: Ovo je najlakši recept za rolat s jagodama!

Ako ste u potrazi za desertom u koji ćete ubaciti jagode, mnogima omiljeno prolećno voće, u nastavku pogledajte najjednostavniji recept za rolat nakon kojeg će vaši ukućani lizati prste!

Gotov je za čas!, foto: istetiana/Shutterstock
Gotov je za čas!, foto: istetiana/Shutterstock
.

SASTOJCI ZA TESTO:
- 4 jaja
- 4 velike kašike brašna
- 4 velike kašike šećera

SASTOJCI ZA NADEV:
- 3 dcl slatke pavlake
- 400 g jagoda

PRIPREMA:

1. Uključite rernu na 180 °C.

2. Odvojite belanca od žumanaca. U žumanca dodajte šećer i izmiksajte. U drugoj posudi napravite sneg od belanaca.

3. Naizmence u smesu žumanaca i šećera dodajte po kašiku brašna i snega od belanaca, pa lagano i sporo umešajte u smesu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite pripremljeno brašno i belanca. Smesa će na početku biti gušća, a na kraju ređa i blago penasta.

4. Plitki limeni pleh obložite papirom za pečenje. Izlijte smesu u pleh i lagano je rasporedite špatulom ili kašikom. Stavite smesu u rernu i pecite maksimalno 10 minuta. Kada površina testa bude zlatna, testo je gotovo.

5. Čim testo izvadite iz rerne prebacite ga na čistu kuhinjsku krpu, strana na kojoj je papir mora da bude gore tj. "da gleda prema vama". Kuhinjskom četkicom i vodom navlažite papir za pečenje jer ćete ga tako lakše skinuti s testa. Lagano prstima povlačite papir dok ga u potpunosti ne uklonite, a zatim ispečenu koricu urolajte u krpu i pustite da se malo ohladi, piše Zadovoljna.hr.

6. Jagode operite, očistite i isecite na komadiće željene veličine. Slatku pavlaku mikserom "istucite" u šlag.

7. Odmotajte ohlađeno testo, premažite šlagom na koji ćete potom poslagati iseckane jagode i ponovno urolajte. Gotov rolat spolja po želji možete da pospete šećerom u prahu ili da ukrasite šlagom.

Prijatno!