Kuhinjica

MAST IRVASA, SIROVO KONJSKO MESO, SLANINA, INSEKTI, SUŠI: Da li biste probali sladolede sa OVAKVIM UKUSIMA?

Neke zemlje otišle su korak dalje i napravile sladolede nezamislivih ukusa. Jedna kompanija iz Kolumbije napravila je 2011. specijalnu seriju sladoleda sa ukusom insekata, koja je rasprodata za nekoliko sati!

22.05.2021. - 11:21h
Ilustracija
Ilustracijafoto: stockcreations/Shutterstock

Dolaskom lepog vremena, sladoled postaje omiljena poslastica. Svako ima svoj omiljeni sladoled, i baš zbog proverenog ukusa, retko se kad odlučuje da isproba nešto novo.

Međutim, pored klasičnih voćnih i kremastih kombinacija ukusa, neke zemlje napravile su sladolede od nezamislivih ukusa koji zasigurno ni najvećim gurmanima ne bi pali na pamet.

Predstavljamo vam najneobičnije ukuse od kojih su napravljeni sladoledi širom sveta, za koje bi se malo ko usudio da ih proba.

Kompanija iz Kolumbije napravila je 2011. specijalnu seriju sladoleda sa ukusom insekata, koja je rasprodata za nekoliko sati.

Zaposleni su prikupljali bube, otkidali im krila, pa su ih kuvali, a zatim zatrpavali u braon šećer i mlečnu čokoladu, piše Magazin.novosti.

Pored sušija koji je napravljen od sirove ribe, Japanci vole da jedu i sirovo konjsko meso. Upravo je to glavni sastojak sladoled specijaliteta u Tokiju.

U Delaveru postoji poslastičarnica koja pravi sladoled od slanine, u kombinaciji sa raznim dodacima.

Jedan od specijaliteta je upravo „Doručak u krevetu“, napravljen od afričke vanile, pasterizovanog žumanca, javorovog sirupa i slanine.

Eskimsi prave sladoled čiji je glavni sastojak mast od irvasa, koja se meša sa sveže palim snegom ili ledom, svežim bobicama a nekada i mlevenom ribom.

Pica sladolen napravljen je u Italiji, od mešavine sveže mocarele, belog luka i paradajza. Namenjen je svim ljubiteljima pice, koji bi picu jeli čak i u obliku sladoleda.