Kako pravilno cediti testeninu: Jednostavan TRIK koji ćeš od sad pa zauvek koristiti u kuhinji!

Zvezda TikToka pokazala je jednostavan trik kako da lako procedite testeninu, a da nam vrela voda slučajno ne prsne po koži ili da nam testenina ne završi u sudoperi ili na kuhinjskim elementima. I oduševiće vas! Toliko je jednostavno da ćete se pitati kako vam to ranije nije palo na pamet...

Kuvanje špageta, foto: Valeria Aksakova/Shutterstock
Kuvanje špageta, foto: Valeria Aksakova/Shutterstock
.

Kad prokuvamo testeninu, u sudoperu obično stavimo cediljku, a zatim "cedimo" sadržaj lonca sa testeninom koji smo tog trenutka skinuli sa šporeta. Nakon "uživanja" u pari koja vam je zapahnula u lice, zamaglila naočare ili "spržila" trepavice, oceđenu testeninu vraćate nazad u lonac u koji potom dodajete sos.

Zvezda TikToka, Šenon Doerti, koja inače deli korisne savete ovaj put je obradovala sve one koji vole da kuvaju. Ona je pokazala jednostavan trik kako da lako procedite testeninu, a da nam vrela voda slučajno ne prsne po koži ili da nam testenina ne završi u sudoperi ili na kuhinjskim elementima.

Kako ocediti?, foto: Valeria Aksakova/Shutterstock
Kako ocediti?, foto: Valeria Aksakova/Shutterstock
.

U svom videu, Šenon je demonstrira "životni trik" koji je sasvim slučajno videla. jOd tada do danas, ona testeninu cedi na neuobičajen tj. većini nepoznat način. U svom triku ona na prosipa vodu kroz cediljku, nego cediljku stavlja u posudu i tek onda prosipa vodu. Proces je vrlo jednostavan: cediljku bi trebalo umesto u sudoperu smestiti u lonac s vrelim rezancima, a zatim ga držati za ivice dok cedite vodu u sudoperu. Budući da testenina ne napušta lonac, eliminisaćete korak presipanja testa u cediljku pa ponovno vraćanje u lonac, piše MIss7.

@athomewithshannon

How was I doing this wrong my whole life? This was one of those LIFE HACKS that I use EVERY DAY! #hack #lifehacks #learnontiktok #hacks #lifehack

♬ Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath

.

"Ovaj trik mi je sasvim promenio život. Svako malo se pitam kako ovo nisam pre znala ", komentirisala je Doerti svoj video.

Mnogi su se oduševili ovim otrkiće, pa su i sami odlučili da isprobaju ovakvu metodu ceđenja testenine i evo zaključka: metod deluje!