Miriše na proleće: Lagani desert sa prvim jagodama, gotov za 20 minuta

Kakva poslastica, a očas posla.

Dopašće vam se, foto: Bakina kuhinja
Dopašće vam se, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

150 gr plazme mlevene

100 gr mlevenih oraha

100 gr otopljenog maslaca

100 gr suvog groždja potopljenog u rum

100 gr žele bombona

2 kašike mleka ili soka

200 ml slatke pavlake

100 gr kisele pavlake

1 kesica želatina

orah za posipanje ili čokolada

500 gr jagoda ili drugog voća (malina kupina banana) i td.

Priprema:

U vanglicu sipati keks mleven, dodati orah, suvo groždje seckano žele bombone. Sipati otopljen masac i 2 kašike soka ili mleka. Sve dobro izjednačiti. Obložiti pleh manji moj je 20x 20 cm i istresti sastav i dobrom kašikom pritisnuti do dna da se izjednači .

Ostaviti u zamrzivaču 30 min. Za to vreme umutiti slatku pavlaku sa kiselom pavlakom. Želatin otopiti po upustvu pa u tankom mlazu dodavati šlagu.

Voditi računa da se pavlaka ne umuti previše i zgrudva se. Poredjatu za pola cm šlaga pa poredjati gusto jagode. Istresti ostatak šlaga i izravnati. Odozgo može glazura od čikolade ja sam ovoga puta stavila mlevene orahe.

Staviti u frižider da prenoći kao sladole sjanog ukusa voćma mirisna bez šećera Možete dodati šećer po ukusu.

.

Izvor: bakina kuhinja