Posna poslastica božanstvenog ukusa, sočna i rastresita. Pa još miriše...

Ako postite, ovo će vam biti svakako poslastica dana.

Uzećete više parčića, foto: Bakina kuhinja
Uzećete više parčića, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

120 gr griza

120 gr brašna

100 gr šećera

120 gr posnog margarina

2 rendane kruške

200 gr smrznutog voća (maline, višnje... jagode....)

1 kašičica cimeta

100 gr suvog groždja

1 prašak za pecivo

Priprema:

U činiju prosejati brašno i prašak za pecivo, dodati griz i izmešati. Dodati rendane ocedjene kruške, smrznuto voće, cimet, otopljen margarin, šećer suvo groždje i sve dobro izjednačiti.

Masa izgleda malo suvlja ali tako treba da bude. Podmazati uljem pleh manji i posuti brašnom pa istresti masu i poravnati. Peći na 200 stepeni C oko sat vremena.

Ako malo uhvati odozgo pokriti folijom. Fanstastičnog je ukkusa. Pravo je zadovoljstvo poslužiti ovakav kolač uz kafu čaj. Uživajte i obavezno probajte.

.

Izvor: Bakina kuhinja