Posni ručak: Kašikom do zdravlja

Probajte ovo jelo i uverite se sami koliko je ukusno.

Pripremite kašike, foto: Bakina kuhinja
Pripremite kašike, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

1 glavica kupusa od 1 kg

1 krompira sitno na kocke

2 šargarepe na komade

malo korena celera na kocke

1 veza mladog crnog i belog luka sečen

1 zelena paprika može ljuta

200 ml kuvanog paradajza ili 1 sveži

1 kašika brašna

1 kašika ajvara domaćeg

1 k.k. aleve paprike

malo začina ili soli.. ulje maslinovo

list peršuna

Priprema:

Kupus iseći na kocke pa pola poredjati u šerpu . U sredinu staviti drompir, šargarepu,kocke celera i lista, mladi luk izelenu papriku.

Naliti do pola šerpe vodom i poklopiti da se huva na laganog vatri, Pred kraj sipati kuvani paradajz. U tiganj sipati ulje, dodati brašno pa ga malo prppržiti da dobije krem boju.

Dodati crvenu ml. papriku i kašiku ajvara. Sve izmešati i lagano promešati. Dodati soli i seckan peršun.

.

Izvor: bakina kuhinja