Nešto sasvim drugačije: Napravite domaći džem od limuna! (RECEPT)

Ako vam je ponestalo džema od jesenjeg spremanja zimnice, jedna voćka nam je i dalje dostupna da od nje pripremimo ukusan slatki namaz.

Nešto sasvim drugačije!, foto: HandmadePictures/Shutterstock
Nešto sasvim drugačije!, foto: HandmadePictures/Shutterstock
.

Sastojci: 1 kg limuna, 1,5 kg šećera, 400 ml vode.

Priprema: Dobro operite limun pomoću četke i oljuštite koru. Potopite oljušteno voće u ključalu vodu i kuvajte 20 minuta, a zatim isperite hladnom vodom i isecite na kriške. Uklonite koštice ako ih ima.

Dodajte šećer u vodu u kojoj se kuvao limun, zagrejte do ključanja, pa stavite kriške limuna ponovo da se kuvaju. Kad smesa dobije potrebnu gustinu, gotovo je. Sklonite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi, a zatim ponovo zagrejte do ključanja, pa sipajte u sterilisane tegle i dobro zatvorite.

Odložite na tamno i hladno mesto sa ostalom zimnicom i uživajte u divnom, domaćem namazu, piše Stil.