Za ovaj preukusni RAFAELO ČIZKEJK treba vam samo pola sata i 10 sastojaka - OBOŽAVAĆETE GA!

Tražite jednostavan, brz i preukusan kolač, ne tražite dalje! Predstavljamo vam Rafaelo čizkejk od 10 sastojaka. Verovali ili ne, kažu da je za potrebno samo pola sata!

foto: night flower/Shutterstock
foto: night flower/Shutterstock
.

Sastojci: (za 12 porcija)

300 g keksa po izboru
125 g maslaca
2 kesice pudinga od vanile
100 g šećera
150 ml hladnog mleka
500 ml slatke pavlake
250 g maskarponea
200 g bele čokolade za kuvanje
200 g kokosa
100 g listića badema

Priprema:

1. Keks usitnite u blenderu, dodajte im maslac i ulje te sjedinite. Kalup za torte promjera 26 cm premažte s malo ulja (uključujući i strane), zatim sipajte smesu od keksa.

2. Pripremite fil tako što ćete u jednu posudu ubaciti oba pudinga od vanile, šećer u prahu i mleko. Sastojke dobro izmešajte da ne budegrudica.

3. U manji lonac dodajte 450 ml slatke pavlake i prokuvajte, zatim postepeno dodajte smesu s pudingom i konstantno mešajte. Kuvajte mešajući nekoliko minuta dok se krem ne zgusne, zatim sklonite s vatre.

4. U vruću smesu dodajte čokoladu za kuhanje, dobro izmešajte, zatim dodajte i maskarpone i ponovno dobro izmešajte. Umešajte i kokos, a zatim smesu prelijte preko podloge od keksa i poravnajte.

5. U manjem loncu zagrjte preostalih 50 ml slatke pavlake, dodajte belu čokoladu i rastopite. Sklonite s vatre, mešajte, zatim ostavite sa strane nekoliko minuta da se malo ohladi.

6. Ponovno izmiješajte, zalijte tortu, pa glazuru jednoliko rasporedite po površini kolača okrećući kalup. Posipajte listićima badema i ostavite sat, dva u frižideru kako bi se čizkejk stvrdnuo. Pre sečenja ostavite ga 10-ak minuta na sobnoj temperaturi, zatim skinite obruč kalupa. Secite i poslužite.

.

Izvor: Index.hr