RUČAK KOJI ĆE OBOŽAVATI CELA PORODICA: Sočne ćufte u sosu od paradajza, biće savršene i sutradan! (RECEPT)

Ćufte u sosu su odličan izbor za porodični ručak, zasitne su i ukusne, i mogu se servirati uz razne ukusne priloge kao što su krompir pire, pirinač, testenina...

Ilustracija, foto: istetiana/Shutterstock
Ilustracija, foto: istetiana/Shutterstock
.

Spremite ih po ovom receptu i svi će biti oduševljeni, a biće ukusne i kada se podgreju!

Sastojci:

- 400 grama mlevene junetine
- 400 grama mlevene svinjetine
- 100 grama prezli
- Decilitar mleka
- Dva jaja
- Četiri kašike parmezana
- Sveži peršun
- Manji crni luk
- So, biber

Za sos:
- Dve konzerve pelata
- Tri čena belog luka
- Bosiljak ili origano
- Maslinovo ulje
- So, biber

Priprema:

Prezle potopite u mleko i ocedite. Crni luk sitno naseckajte zajedno s peršunom, i pomešajte sa mesom, prezlama, jajima i parmezanom. Formirajte ćufte i ostavite ih u frižideru petnaestak minuta.

Za to vreme, na maslinovom ulju prodinstajte beli luk za sos, dodajte pelat, začinite solju, biberom i začinom po želji (bosiljak ili origano). Smanjite vatru i pustite da krčka, a u drugoj posudi zagrejte ulje i propržite ćufte sa svih strana, dok ne dobiju zlatnu boju. Dodajte ih u sos i ostavite još petnaestak minuta da se ukusi prožmu. Servirajte uz pirinač, testeninu ili krompir pire, piše Mondo.

Prijatno!