Zašto je dobro jesti meso divljači?

U mesu divljači uživamo hiljadama godina unazad. Ono predstavlja pravu poslasticu za gastronomske sladokusce. Osim zanimljivog načina pripremanja, divljač je danas vrlo tražena zato što se ubraja u zdrave vrste mesa sa izrazito malo masnoće.

.

Meso divljači je visokovredna namirnica koju posebno odlikuju lako svarljive belančevine, nizak udeo masnoća i holesterola i fina vlaknasta struktura. Razlog tome je što se divljač hrani finim začinskim biljem i sočnom travom, pije čistu vodu, živi u prirodi, puno se kreće i živi životom lišenim stresa. Neograničena sloboda kretanja i raznolika ponuda hrane neposredno su zaslužni za ugodan ukus mesa divljači.

Zbog svoje specifične nutricionističke vrednosti, njega mogu da konzumiraju svi, od dece pa do starijih osoba.

Ono se po pravilu priprema "na divlje", uz taman umak, pikantnije umake, ili slatkaste umake, uz dodatak kompota, naročito džema od brusnice, narandži ili višanja.

Na kraju obroka od divljači, predlažemo lake voćne poslastice. A uz sam obrok, bilo koje drugo piće sem vina je jeres.

Vino mora biti punije, slađe, crno vino, ali uz neka jela od pernate divljači dobro dođu, suva stona bela vina.

Izvor: mesodivljaci.rs