Čokoladna poslastica sa puno kikirikija
Čokolada i kikiriki - kombinacija koja se ne odbija.
Potrebno je:
200 gr šećera
70 ml vode
1 vanilin šećer
120 gr maslaca (margarina)
150 gr ml. kikirikija
150 gr ml. keksa
50 gr rastopljene čokolade
Za preliv:
100 gr čokolade
2 kašike ulja
Priprema:
U šerpu sipati šećer, dodati vodu i vanilin šećer i pustiti da vri oko 5 min. Dodati margarin pa kad se rastopi dodati mleveni kikiriki.
Promešati pa dodavati keks da se dobije gustina . Skinuti sa vatre. Masu podeliti na tri dela pa u jednu dodati rastopljenu čokoladu.
Manji uzan pleh obložiti prozirnom folijom pa na dno staviti svetli deo i izravnati. Preko nje čokoladni pa svetli. Izravnati lepo pokriti folijom i držati u frižideru 2-3 sata.
Okrenuti u poslužavnik pa joj dodati glazuru od čokolade. Potpuno ohladjenu seći... Uživajte!
Izvor: bakina kuhinja