Čokoladna poslastica sa puno kikirikija

Čokolada i kikiriki - kombinacija koja se ne odbija.

Čokoladica, foto: Bakina kuhinja
Čokoladica, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

200 gr šećera

70 ml vode

1 vanilin šećer

120 gr maslaca (margarina)

150 gr ml. kikirikija

150 gr ml. keksa

50 gr rastopljene čokolade

Za preliv:

100 gr čokolade

2 kašike ulja

Priprema:

U šerpu sipati šećer, dodati vodu i vanilin šećer i pustiti da vri oko 5 min. Dodati margarin pa kad se rastopi dodati mleveni kikiriki.

Promešati pa dodavati keks da se dobije gustina . Skinuti sa vatre. Masu podeliti na tri dela pa u jednu dodati rastopljenu čokoladu.

Manji uzan pleh obložiti prozirnom folijom pa na dno staviti svetli deo i izravnati. Preko nje čokoladni pa svetli. Izravnati lepo pokriti folijom i držati u frižideru 2-3 sata.

Okrenuti u poslužavnik pa joj dodati glazuru od čokolade. Potpuno ohladjenu seći... Uživajte!

.

Izvor: bakina kuhinja