Kakva poslastica, a bez šećera je!
Spolja hrskava, a unutra tako sočna.
Potrebno je:
2 velike jabuke
1/2 kr tankih kora
cimeta
100 gr suvog grožđa
2 jaja
1 kašika griza
200 ml jogurta
50 ml ulja
1/2 praška za pecivo
Priprema:
Očistiti i izrendati jabuke. Dodati cimet i suvo grožđe i umutiti. U činiju sipati jogurt dodati jaja pa malo izmutiti žicom. Ubaciti kašiku griza, prašak za pecivo i malo ulja i sve izmešati.
Raširiti koru pa je premazati uljem. Staviti drugu koru preko nje i nju pouljiti. Na dno staviti 3 pune kašike jabuka, rasporedite ih, savite ivice i čvrsto uvijte u rolnicu.
Pleh dobro podmazati pa poređati rolnice. Poseći makazama na željene dužine pa je preliti pripremljenim prelivom. Peći na 200 stepeni C oko 50 min.
Po želji zasladiti.
Izvor: bakina kuhinja