Njoke od kačamaka kao najbolji specijalitet za gurmane
Vrlo neobičan recept koji ćete želeti da napravite, ne samo jednom!
Za njoke je potrebno:
400 ml vode
160 gr kukuruznog brašna
malo soli
200 gr kisele pavlake
2 kašike kiselog mleka
100 gr suve kobasice
100 gr rendanog kačkavalja...peršunov list
Priprema:
U vodi skuvati kačamak (vodu posoliti) oko 2-3 min. Skloniti sa šporeta. Tepsiju 35x25 dobro premazati uljem.
Kašiku umočiti u vodu i vaditi tanje njoke i redjati u tepsiju. Izmešati pavlaku, kiselo mleko 50 gr rendanog kačkavalja i peršunov list.
Preliti njoke i svaku njoku prekriti listom kobasice. posuti ostatkom kačkavalja i peršunovog lista. Zapeći u rerni koko 25 min na 200 stepeni C.
Izvor: Bakina kuhinja
Može kao samostalno jelo ili kao dodatak jelu..