I slano i slatko! JEDNO TESTO, a DVA PECIVA - recept koji ćete OBOŽAVATI!

Kad već mesite neka ukućani i gosti imaju obe varijante.

I slano i slatko, foto: Bakina kuhinja
I slano i slatko, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

300 ml mleka

15 gr kvasca

1 kašičica šećera

malo soli

malo ulja (3 kašike)

1 jaje

500-550 gr brašna

Za nadev:

100 gr sira

3 kašike džema

1 žumance

Za premazivanje

žumance susam

Priprema:

Rastopiti kvasac u mleku dodati kašičicu šećera. Kad se istopi dodati 3 kašike ulja, jaje brašno so i zamesiti lepo glatko mekše testo.

Ostaviti da odmori 30 min. Razviti za pola cm pa iseći na kvadrate. U sir ubaciti žumance pa izjednačiti. .

Testo iseći na kvadrate pa u sredinu ubaciti po kažičicu sira i preklopiti kao salčiće. Ostaviti par komada pa staviti kao nadev džema.

Poređati u pleh i pokriti da poraste. Premazati slano pecivo sa žumancetom i posuti susamom i krupnom solju po želji. Peći na 180 stepeni C oko 35 min. Pokriti krpom. Peciva sa džemom posuti prah šećerom i vanilin šećerom. Služiti toplo. Mekani kao pena...

.

Izvor: Bakina kuhinja