Vredi da se prione na posao: Sočne kocke iz Bakine kuhinje

Slatkiš savršenog sastava, sočan i ukusan. Vredi da se opaše kecelja i prione na posao.

Sočne kocke, foto: Bakina kuhinja
Sočne kocke, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

Za svetli deo:

2 jaja

100 gr brašna

50 gr šećera

50 ml ulja

50 ml mleka

1/2 praška za pecivo

Za čokoladni deo:

2 jaja

50 gr šećera

100 gr brašna

1/2 praška za pecivo

50 ml ulja

50 ml mleka

1 puna kašika kakaa

50 gr suvog groždja (potopljeno u rumu)

Još je potrebno:

Za preliv:

sok od 3 narandže

100 gr. čokolade

300 gr džema od kajsija ili po želji

Priprema:

1 kora

Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno i prašaka za pecivo ulje, mleko, ulje i sve dobro izjednačiti. Razliti u podmazan pleh 35x 25 cm. Peći na 200 stepeni C oko 20-25 min.

2 kora

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo i kakaom prosejano, dodati ulje, mleko, suvo groždje i sve izjednačiti. Peći i ovaj biskviti isto kao prvi

Prvi svetli biskvit prohladjen preseći na pola staviti jednu polovinu u poslužavnik preliti sokom pa premazati džemom.

Na njega dodati tamni deo (njega ne seći) preliti sokom i premazati džemom i staviti drugi svetli deo. Dobro pritisnuti rukama. Preliti čokoladom i ostaviti u frižider par sati..

Uživajte u vrhunskom ukusu...

.

Izvor: Bakina kuhinja