Samo jedan sastojak je potreban za savršenu kajganu

Kajgana je u mnogim domovima najvoljenije jelo za početak dana. Daje energiju i osećaj sitosti, ukusno je i jednostavno za pripremu.

Kajgana, foto: Nitr / Shutterstock
Kajgana, foto: Nitr / Shutterstock
.

Ipak, mnogo je neslaganja među ljudima oko toga načina pripreme koje donosi najsavršeniji ukus.

Dok neki tvrde da je najukusnija kajgana iz tiganja, drugi preferiraju onu iz mikrotalasne. Međutim, vrhunski kuvar i TV zvezda Olton Braun tvrdi kako svim tim metodama pripreme za savršenstvo ukusa nedostaje jedan tajni sastojak.

Važna je i temperatura kuvanja

"S obzirom na to da je kajgana u osnovi emulzija, zašto njenu teksturu ne bismo pojačali drugom emulzijom?!”, kaže kuvar za Mirror.

On naglašava da je dovoljna jedna kafena kašika majoneza i isto toliko vode, jer majonez poput “začina” jajima daje svilenkastu teksturu, a neće im promeniti ukus.

"Još je popularni Gordon Remzi dao ključan savet za pripremu dobre kajgane, kaže Braun – tajna je u temperaturi kuvanja.

"Kuvajte ih sporije nego ikad, tako da ih nekoliko puta stavite na vatru i sklonite, pre nego što se smesa do kraja zgusne. Tekstura bi uvek trebalo da bude pomalo tečna. Stoga, jaja treba da izgledaju pomalo nedovršeno", zaključuje kuvar.

Izvor: stil