Isprobajte nešto novo i ukusno: Gulaš sa pilećom džigericom

U pripremi je sve gotovo isto kao kad ga pripremate sa junećim ili svinjskim mesom, jedino što je ovde neobično jeste pileća džigerica, koja svakako daje jedan poseban ukus ovom specijalitetu.

Specijalitet, foto: Bakina kuhinja
Specijalitet, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je :

350-400 gr pileće džigerice

2 veće glavice crnog luka

200ml. kisele pavlake

2 šargarepe

ulje

so..biber peršunov list

Priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan crni luk pa kad omekne dodati na krugove šargarepu i to dalje dinstati. Džigericu iseći na pola pa i nju ubaciti. Dodati 200 ml vode i kuvati da omekša.

Posle 20 min. ubaciti pavlaku i nju malo prokuvati. Dodati so, biber, ako je ređe može kašičica brašna.

Na kraju staviti seckan peršunov list. Kao prilog krompir, testenina, pirinač.

.

Izvor: bakina kuhinja