Ručak za pola sata: Zapečene makarone u sosu od jaja, jogurta, pavlake i mleka

Brzi ručak koji mnogi vole.

Zapečene u rerni, foto: Depositphotos/Odelinde
Zapečene u rerni, foto: Depositphotos/Odelinde
.

Sastojci:

3 jajeta

1 kašičica soli

1 čaša (180 ml) kisele pavlake

450 ml jogurta

450 ml mleka

50 ml ulja

300 g testenine

po želji kačkavalj

Priprema:

Umutite jaja sa malo soli. Zatim dodajte kiselu pavlaku i mutite dok se sve lepo ne sjedini. U smesu dodajte jogurt i mleko, nastavite sa mućenjem. Na kraju dodajte ulje. Testeninu dodajte u pripremljenu smesu. Testeninu možete odabrati po vašolj želji. Sipajte u podmazanu vatrostalnu posudu za pečenje. Ostavite 10-15 minuta da odstoji. Vatrostalnu posudu prekrijte aluminijumskom folijom koju treba da izbušite na nekoliko mesta. Pecite na 180 stepeni Celzijusovih i to 35-45 minuta. Poslednjih 10-15 minuta sklonite foliju da bi se jelo lepo zapeklo i dobilo lepu zlatno žutu boju. Secite na kocke i obilno "začinite" reanim kačkavaljem i origanom po želji.

Izvor: stvarukusa