Da odmorite od pečenja: Španska carska pita sa povrćem

Posle prejedanja, dobro će vam doći ovakva pita.

Spanska pita, foto: Bakina kuhinja
Spanska pita, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

4 jaja krupnija ili 5 manjih

10 kašika belog brašna

2 kašike kukuruznog brašna

1 prašak za pecivo

malo soli

2 pečene kisele paprike

3 kilela krastavčića

1 veća šargarepa barena

50 ml. ulja

200 ml jogurta

200 gr sira feta

mala vezica peršunovog lista

Priprema:

Umutiti jaja dodati brašno jedno i drugo sa praškom za pecivo prosejano.

Posoliti pa dodati seckanu papriku, krastavčiće na kockice kao i šargarepu, ulje i jogurt i seckan peršun.

Sve malo izjednačiti pa na kraju dodati sir na kockice.

Laganim pokretima izmešati i sipati u podmazan i pobrašnjiven pleh. Peći na 200 stepeni C oko 50-60 min.

Napomena :

Po želji posuti semenkama.. Seći isključivo ohladjenu.

.

Izvor: bakina kuhinja