Punimo paprike, tikvice... Isprobajte sada punjeni krompir

Ovaj specijalitet se jede bez hleba.

Punjeni krompir, foto: Bakina kuhinja
Punjeni krompir, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

300 gr spanaća

1 šargarepa

1 mala glavica crnog luka

3 čena belog luka

600 gr krompira

celerov list

ulje... so biber

Priprema:

Spanać iseći na rezance. Krompir i šargarepu skuvati ne sasvim. Luk usitniti dodati malo ulja pa ga propržiti i dodati spanać, seckanu šargarepu, seckan beli luk, so biber i seckan celer.

Sve izmešati. Krompir oguliti preseći na pola pa ga izdubiti. Izdubljen deo krompira malo viljuškom izdrobite pa ubacite u spanać izmešajte i punte krompir.

Odozgo idu kolutovi paradajza.. Posoliti paradajz i premazati uljem. Peći u rerni na 220 stepeni C oko 30 min da se malo zapeće. Odličan obrok bez hleba veoma zdrav.

.

Izvor: bakina kuhinja